Scurt istoric

1991 - 
 COMELF SA a luat fiinta  pe structura Inteprinderii de Utilaj Tehnologic Bistrita, fondata in 1971, prin transformarea acesteia in societate pe actiuni. Initial a fost abordata dezvoltarea echipamentelor pentru protectia mediului, eforturile fiind focalizate pe doua domenii de interes major:
- desprafuirea gazelor industriale;
- tratarea apelor;
- epurarea apelor;
1992 - 
Din acest an profilul de fabricatie s-a diversificat, prin realizarea de componente pentru masini terasiere iar apoi componente pentru centrale cogenerative cu turbine pe gaz. Unul dintre obiectivele principale a fost realizarea in COMELF de masini complet echipate: au fost realizate astfel masina de turnat asfalt, freza de asfalt, macaraua telescopica, concasorul si presele pentru compactat deseuri metalice.
1995 -
Certificarea sistemului de management al calitatii conform ISO 9001 de catre TUV Management Service, certificare mentinuta pana astazi.
1999 -
Societatea a fost privatizata integral cu capital romanesc, actionar majoritar fiind UZINSIDER SA Bucuresti.
2006 -
S-a implementat un sistem de management al mediului, care a fost integrat cu cel de management al calitatii implementat anterior.
2008 -
Comelf a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare, prin reorganizarea interna a sectoarelor de fabricatie. A inceput productia de structuri din inox si componente sudate pentru vagoane si trenuri de mare viteza.
 2013 -
Comelf a implementat un system de asigurare al calitatii conform cerintelor
EN 1090-2;3 pentru executia de echipamente din otel carbon si aluminiu
2017 -
Comelf a implementat un sistem de management al calitatii AQAP 2110 in conformitate cu cerintele NATO referitoare la asigurarea calitatii in proiectare, dezvoltare si productie
de echipamente militare

Societatea este cotata la Bursa de valori Bucuresti, fiind una dintre cele 12 unitati fondatoare ale Bursei de valori din Romania